Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Știrile zilei - 14 decembrie. Ryanair renunță la cursele de la Sibiu, lotul Sibiu-Boița se deschide mâine, 3500 de it-iști lucrează în Sibiu

Știrile zilei - 14 decembrie. Ryanair renunță la cursele de la Sibiu, lotul Sibiu-Boița se deschide mâine, 3500 de it-iști lucrează în Sibiu

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Ryanair pleacă de pe Aeroportul Sibiu în 2023

Ryanair renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră, inclusiv Sibiu. Alături de Sibiu vor fi suspendate și zborurile din Oradea, Suceava și Timișoara. 4 rute vor fi suspendate în martie 2023 iar alte cinci nu vor fi prelungite din vara anului viitor. Marius Gîrdea, directorul Aeroportului Sibiu, susține că se încearcă acoperirea rutelor la care a renunțat Ryanair cu ajutorul altor operatori aerieni.

Lotul Sibiu - Boița se deschide mâine

Primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se va deschide, mâine, 15 decembrie. Reprezentanții DRDP Brașov transmit că deschiderea va avea loc după prânz întrucât controlul amănunțit pentru partea carosabilă va dura mai multe ore.

Sibiul are 3.500 de IT-iști

Primele 20 de companii din domeniul IT&C care activează în județul Sibiu au generat în 2021 o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar zece dintre ele fac parte din nou înființata asociație SibiuIT. Potrivit președintelui asociației, în anul 2021 mediul de afaceri sibian care activează în domeniul IT era reprezentat de 530 de companii.

Volkswagen, mașina oficială a sibianului

20% din autoturismele înmatriculate în noiembrie în Sibiu aparțin cunoscutului brand german. Din cele 789 de autoturisme înmatriculate luna trecută în județul Sibiu, 159 sunt modele Volkswagen, reiese din statistica Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări Auto (DGPCI).

O sibiancă, „Femeia anului din Diaspora 2022”

Originară din Tălmăcel, Iulia Filimon locuiește în Germania de aproximativ zece ani. După ce a reușit să învețe limba și să-și găsească locul de muncă la care visa, sibianca a decis să-și dedice o mare parte din timpul său pentru promovarea obiceiurilor și tradițiilor românești în țara care i-a devenit a doua casă. Pentru toată activitatea sa, zilele trecute, sibianca a primit titlul de „Femeia Anului în Diasporă 2022”.

Nemulțumiri între medicii de la Județean. Pentru locurile de parcare

În curtea Spitalului Clinic Județean Sibiu au fost montate plăcuțe care indică locuri de parcare pentru angajații cu funcție de conducere din cadrul unității. Acest fapt a nemulțumit pe mulți dintre angajați, printre care și medici. Aceștia consideră decizia conducerii ca fiind abuzivă, nelegală și discriminatorie.

USR: bani de la Consiliul Județean doar pentru primarii PSD și PNL

Cei patru consilieri județeni din partea USR au votat împotriva repartizării către primării a unor sume suplimentar încasate la bugetul județului Sibiu. Cei 600.000 de lei au fost alocați primăriilor din Blăjel, Laslea și Ocna Sibiului.

CJ Sibiu înființează un nou spital

Până la soluționarea incertitudinilor legate de viitorul nou spital al județului, CJ Sibiu anunță că inițiază procedura pentru înființarea unui centru de paliație prin modernizarea și dotarea clădirii actualului spital, de pe Bulevardul Coposu.

Consulatul Germaniei a inaugurat prima lucrare de artă stradală

Pentru prima dată, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu a inaugurat miercuri, în incintă, o lucrare de artă stradală, semnată de artistul local Claudiu Peţa, cu prilejul sărbătoririi a trei decenii de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa. 

Mocănița merge la Târgul de Crăciun din Hosman

Sibienii care vor să facă o plimbare cu mocănița se vor putea bucura de ea sâmbătă, 17 decembrie. Cu ocazia Târgului de Crăciun de la Hosman, Asociația Prietenii Mocăniței anunță că mocănița reia cursele de la ora 14 și de la ora 16.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus