Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Știrile zilei - 1 februarie. Muzeul Brukenthal vrea acoperiș de sticlă peste palat, cui rămâne Muzeul de Științe ale Naturii, aproape jumătate din locuitorii Sibiului s-au născut altundeva

Știrile zilei - 1 februarie. Muzeul Brukenthal vrea acoperiș de sticlă peste palat, cui rămâne Muzeul de Științe ale Naturii, aproape jumătate din locuitorii Sibiului s-au născut altundeva

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Aproape jumătate din locuitorii Sibiului s-a născut în altă parte

Peste 160 de mii de sibieni din totalul populației rezidente din județ, de 388 de mii, s-au născut în alt județ sau în străinătate. Aceasta este una din informațiile care reies din datele statistice ale recensământului populației încheiat la finalul anului trecut. Șelimbărul a ajuns a patra localitate din județ după numărul de locuitori. Detalii aici.

Muzeul Brukenthal vrea să acopere curtea interioară a palatului din Piața Mare

Muzeul Brukenthal, vizitat anul trecut de peste 300.000 de vizitatori, a început discuții cu Biserica Evanghelică și a depus un proiect pentru începerea lucrărilor de restaurare ale Palatului din Piața Mare. Una dintre propuneri este acoperirea curții interioare cu un acoperiș din sticlă. Detalii aici.

Pe de altă parte, 99% din ferestrele muzeului nu se închid cum trebuie, de aici și una din cauzele facturilor imense la gaz. Detalii aici.

În primăvară se decide cui rămâne Muzeul de Științe ale Naturii

La jumătatea lunii martie este programat recursul din procesul pentru retrocedarea clădirii (și a terenului aferent) în care funcționează Muzeul de Științe Naturale din Sibiu. Pe fond, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a pierdut. Detalii aici.

”E exact cum a făcut Iuda când l-a vândut pe Hristos”

Inițiativa sibianului Teodor Aflat de a salva de la închidere prin preluare fabrica de zahăr de la Luduș n-a mai avut succes: cu o zi înainte de semnarea contractului de cumpărare a fabricii, Aflat a fost anunțat că proprietarii francezi au vândut fabrica altcuiva. Detalii aici.

Polițist înjurat pe internet

Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS a publicat pe pagina de facebook un video prin care polițistul sibian Adrian Surcel este înjurat și amenințat de un bărbat cu numele de utilizator alexmarian.sibiu. Adrian Surcel este polițistul pe care IPJ Sibiu l-a felicitat public pentru prinderea unui hoț, în timpul liber. Detalii aici.

Interviu cu o învățătoare de la școala ucrainiană din Sibiu

Dr. Tetiana Toma este lector universitar. Recent, a inițiat proiectul „Sibiu pentru Ucraina”, al cărui domeniu de interes științific este cercetarea relațiilor bilaterale româno-ucrainene. În cadrul proiectului Tetiana Toma realizează interviuri cu ucrainenii stabiliți la Sibiu - printre aceștia numărându-se Eugene Vovk, coordonatorul Centrul Ucrainean din Sibiu/Sibiu Ukrainian Center și Ksenia Pavliuk, învățătoare la Școala ucraineană în Sibiu. Detalii aici.

Primăria Șura Mare, acuzată că a cumpărat un hârb

Nelu Dragotă, consilier local al comunei Șura Mare, a sesizat Prefectura Sibiu referitor la detaliile unui contract de închiriere a unui microbuz pentru transportul localnicilor înspre și dinspre Sibiu. Primarul Ionuț Maier spune că situația este temporară și a fost aleasă varianta mai ieftină pentru a putea menține prețul biletelor la un nivel scăzut. Detalii aici.

5 detalii despre noul hypermarket din Arhitecților

Noul magazin Kaufland de pe Calea Cisnădiei a fost inaugurat oficial astăzi, la ceremonia de tăiere a panglicii participând prefectul Mircea Crețu. Evenimentul a fost unul restrâns, marea inaugurare fiind programată oficial pentru mâine, 2 februarie, când publicul larg va putea veni la cumpărături. Detalii aici.

Sibiancă deranjată de lipsa de respect a unui șofer de autobuz

O sibiancă a sesizat redacției Turnul Sfatului, prin intermediul modulului de sesizări din aplicația TS APP, comportamentul nepotrivit al unui șofer de autobuz. Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus