Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Știrile zilei - 17 februarie. S-a stabilit, va fi campus universitar pe Calea Dumbrăvii * Premieră: școală reclamată la Combaterea Discriminării * Primăria dublează finanțarea sportului

Știrile zilei - 17 februarie. S-a stabilit, va fi campus universitar pe Calea Dumbrăvii * Premieră: școală reclamată la Combaterea Discriminării * Primăria dublează finanțarea sportului

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Sibiul va avea campus universitar pe Calea Dumbrăvii

Consilierii locali au aprobat astăzi, în unanimitate, proiectul de construcție a unui campus universitar pe terenul fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Universitatea a lansat deja licitația pentru studiul de fezabilitate al noului campus. Detalii aici.

Premieră: o școală din Sibiu a fost reclamată la Combaterea Discriminării

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat despre situația elevilor unei clase din Sibiu, căreia i-a fost repartizată drept sală de cursuri amenajată în capătul unui fost hol. Consiliul a fost sesizat la o lună de la începerea anului școlar 2022 – 2023 de către un grup de părinți ai căror copii au fost înscriși în clasa pregătitoare la Școala nr. 18 din Sibiu. Detalii aici.

Primăria dublează finanțarea sportului, cultura rămâne pe loc

2023 este primul an în care sportul primește mai mulți bani decât cultura din bugetul local al orașului Sibiu. Finanțarea acordată sectorului sportiv se dublează, de la 6 la 12 milioane de lei. În același timp, cultura rămâne cu aceeași sumă ca și în 2022, 7 milioane de lei. Detalii aici.

Sub noua conducere, Arhivele se îndreaptă spre era digitală

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Turnul Sfatului, Ioana Mărginean ne-a spus mai multe despre studiile și activitatea sa de până acum, despre temele sale de interes, dar și despre cum decurge procesul de digitalizare a documentelor la Sibiu și care sunt planurile sale din funcția de directoare. Detalii aici.

Tinerii care au vandalizat centrul au fost identificați

Primăria Sibiu anunță într-un comunicat de presă că Poliția Locală a prins autorii seriei de vandalizări recente din centrul Sibiu. Analizând-se înregistrările video, fotografiile cărților de identitate, a rezultat faptul că unul dintre cei 6, un tânăr de 19 ani, este autorul acestor distrugeri. Detalii aici.

Cum s-a schimbat geografia simbolică a Pieței Mari din Sibiu: Lazăr versus Brukenthal

Geografia simbolică a Pieței Mari din Sibiu a trecut prin cel puțin trei dimeniuni în ultimii ani, de fiecare dată statuia lui Gheorghe Lazăr, fondatorul învățământului în limba română, fiind umilită simbolic. Este o observație despre care am discutat cu sociologul Mihai S. Rusu, lector universitar dr. habil. la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Detalii aici.

Micile afaceri: Transylvanian Crafts

Un atelier în care lemnul prinde viață și în care pasiunea pentru autentic și pentru recondiționarea pieselor tradiționale se îmbină perfect. Așa ar putea fi rezumat în câteva cuvinte Transylvanian Crafts, un proiect născut și dezvoltat la Sibiu în 17 ani de muncă. Detalii aici.

Imobiliarii au luat pulsul pieței la târgul de la Redal Expo

Astăzi s-a deschis oficial la Redal Expo Târgul Imobiliar, Construcții și Amenajări, eveniment ce reunește împreună cu Salonul de Mobilă Sibiu 2023 aproximativ 20 de expozanți și participanți. Printre expozanți se află unii dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Sibiu, producători autohtoni de mobilier precum şi importatori recunoscuţi din domeniu. Detalii aici.

CSU renunță la un jucător cu cetățenie română

BC CSU Sibiu se desparte de Barış Çağan Özkan, jucător cu dublă cetățenie, română și turcă. Özkan va evolua în Turcia. Jucătorul de origine turcă, născut la Brașov, a fost adus la CSU Sibiu pentru a ocupa unul dintre locurile destinate jucătorilor români, în perspectiva obligativității de a evolua pe teren cu doi jucători români pe întreaga durată a unei partide. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus