Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Știrile zilei - 2 mai. Apartamente pe terenul de lângă Compa * Centura sud rămâne pe lângă pădure * TS aleargă la Maraton

Știrile zilei - 2 mai. Apartamente pe terenul de lângă Compa * Centura sud rămâne pe lângă pădure * TS aleargă la Maraton

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Se vorbește despre apartamente pe cele 3.6 hectare de lângă Compa

Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sibiu a organizat în perioada 13 ianuarie – 10 februarie 2022 o consultare publică pe tema prevederilor Planului Urbanistic Zonal și restructurarea zonei Compa – IPAS pentru un teren de peste 3,6 hectare pe strada Oțelarilor, nr. 69, aflat în proprietatea companiei Geiger Group România SRL, a cărui funcționalitate se schimbă din zonă cu caracter industrial în zonă cu activități economice cu caracter terțiar. Detalii aici.

Varianta finală a traseului pentru centura ocolitoare sud este pe lângă pădure

Deoarece forma supusă consultării publice la faza de „PUZ prealabil” poate lăsa loc de interpretări, Consiliul Județean Sibiu anunță clar, prin reprezentanții săi, că traseul final ales pentru varianta ocolitoare sud este cel care va ocoli Pădurea Dumbrava Sibiului și nu cel care o subtraversează. Referitor la finanțare, reprezentanții autorității care s-a angajat să facă rost de bani spun că proiectul este în analiză. Detalii aici.

„Pistă de dat cu capul”

Fost candidat la funcția de primar al Sibiului, consilierul local Raul Apostoiu atrage atenția asupra faptului că bicicliștii se pot lovi de unul din viitoarele balcoane ale viitoarei piste de pe malurile Cibinului. În replică, reprezentanții Primăriei arată că situația este cunoscută de la bun început, lucrările fiind încă în derulare. Detalii aici.

Doi redactori de la Turnul Sfatului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu

Doi dintre redactorii Turnul Sfatului s-au înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu din dorința de a susține două proiecte înscrise în competiția care se va desfășura în ultimul weekend din luna mai. Raluca Budușan și Ion Surdu au ales să alerge în acest an 5 kilometri pentru a susține două dintre proiectele Maratonului. Pentru ce proiecte aleargă puteți citi aici.

Cel mai bun elev din țară la Industrie Alimentară este din Sibiu

Un premiu întâi și trei mențiuni au obținut anul acesta elevii Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu. An de an acest liceu obține prin elevii săi preformanțe la nivel național. Trei dintre acești elevi au participat la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară. Detalii aici.

RMN-ul de la Neurologie a fost pus în funcțiune

Pacienţii internaţi în Secţia Clinică de Neurologie nu vor mai fi transportaţi cu ambulanţa pentru investigaţii RMN în altă clădire unde este Radiologia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), începând cu 9 mai, când va fi dat în funcţiune aparatul RMN existent în prezent, dar care aşteaptă ca personalul de specialitate să fie instruit. Detalii aici.

Publicitate interzisă, părinții plătesc

Înaintea fiecărei sărbători mai mari de peste an, Crăciun, Paști sau 8 martie, copilul vine acasă de la școală cu tot felul de oferte și reclame la diverse produse și servicii. Elev la o școală de cartier din Sibiu primește periodic flyere cu reducerile fotografilor din oraș, ori vouchere cu reducere la spectacole. De cele mai multe ori chiar dascălii sunt cei care le înmânează celor mici reclamele. Detalii aici.

500.000 pe an paza parcărilor de pe Sibiu-Boița

Gex Guard, o societate din Reghin, județul Mureș, a câștigat contractul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin care va asigura paza celor două spații de servicii de pe tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Curățenia costă și mai mult.

Aproape 200.000 pentru salvamarii de la Lacul Binder

Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al municipiului Sibiu a cumpărat serviciile de salvare la Lacul lui Binder de la o firmă locală. Serviciile de salvare acvatică vor costa autoritățile locale în acest an 182.054 lei. Detalii aici.

Sibienii de la trupa Domino lansează un nou single

Trupa Domino lansează, vineri, 5 mai, cel mai nou single numit „Muzica vindecă răul din noi”. Evenimentul va avea loc de la ora 19 la Oldies Pub. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 984

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus