Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Știrile zilei, 13 noiembrie. Există un cerc de suspecți în dosarul Kreiner, cum vor arăta serele Sibiului, proiectul a doi tineri din Sibiu, de Crăciun

Știrile zilei, 13 noiembrie. Există un cerc de suspecți în dosarul Kreiner, cum vor arăta serele Sibiului, proiectul a doi tineri din Sibiu, de Crăciun

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de luni, 13 noiembrie. 

VIDEO Dosarul Kreiner: Există un cerc de suspecți. Imagini cu presupușii făptași au apărut pe Facebook 

Procurorii sibieni informează că există un cerc de suspecți în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, însă precizează că nu se pot oferi informații suplimentare legate de această investigație.

Detalii aici.

Cîmpean vorbește despre investiții fără precedent în județul Sibiu, iar ministrul Dezvoltării anunță construcția de noi locuințe pentru tineri, dar nu știe unde

Niciodată județul Sibiu nu a avut atât de multe proiecte în implementare din punctul de vedere al valorii acestora, dar și al diversității, s-a lăudat într-o nouă conferință de bilanț la sediul PNL președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. Totuși, datele privind valoarea totală a acestor proiecte jurnaliștii le-au primit după conferință. În același timp, aflat la Sibiu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a prezentat o fișă a județului din punctul de vedere al numărului de proiecte în cadrul programelor naționale accesate de autoritățile din Sibiu, însă nici acesta nu a venit cu toate cifrele pregătite.

Detalii aici

Ministrul Dezvoltării, la Sibiu: În 2025 ar trebui să se întâmple reorganizarea României, după efectuarea unui studiu de impact

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, crede că după anul electoral 2024 ar trebui să se întâmple reorganizarea teritorial-administrativă a României. Ministrul a spus că acest lucru este „necesar”, având în vedere că actuala structură administrativă este în baza unei legi din 1968.

Detalii aici.

Un sibian a fost nevoit să-și închidă magazinul după ce nu și-a plătit factura de peste 30.000 lei la curent. Electrica: este un total al celor 11 facturi restante

O familie din Sibiu care deține un magazin alimentar de cartier s-a trezit că are de plătit o factură de peste 30.000 pentru consumul de curent electric. Oamenii spun că distribuitorul de energie electrică le-a schimbat contorul fără să-i anunțe și au estimat un consum total de 33.000 de kilowați. Enorm, este de părere proprietarul magazinului, având în vedere faptul că media pe lună este undeva la 700 de KW, după cum spune acesta. Pentru că nu a plătit factura, după mai bine de un an de zile cei de la Distribuție Energie Electrică România (DEER) i-au tăiat curentul electric, sibianul fiind obligat să închidă magazinul. În replică reprezentanții instituției transmit că factura a ajuns să aibă o valoare atât de mare pentru că este suma unor alte facturi restante, iar kilowații se justifică fiind vorba de un magazin alimentar.

Detalii aici.

Două oferte depuse pentru realizarea pistei de biciclete de aproape 2 km dintre parcul Sub Arini și Zoo. 3 luni pentru proiectare, un an pentru execuție

Două oferte au fost depuse în cadrul licitației lansate de Primăria Sibiu pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru pista de biciclete de pe strada Theodor Aman. Este vorba despre compania STRABAG (cu șapte subcontractanți) și asocierea  NORD CONSTRUCT SRL (Leader),NEO PLAN,TERRA BUILDING S.R.L. (cu șapte subcontractanți).

Detalii aici. 

Proiectul a doi tineri din Sibiu, de Crăciun: să transforme o mașină cu remorcă într-o sanie trasă de reni și să împartă cadouri celor nevoiași. „Vrem să transmitem o energie unică”

Crăciunul se apropie, iar doi tineri din Sibiu, Laurențiu Mihai, și prietena sa, Alexandra, își doresc să vină în sprijinul celor nevoiași din Sibiu printr-o idee inedită. Cei doi, ajutați și de alți prieteni, au în plan decorarea unei remorci legate după o mașină, imitând o sanie trasă de reni, care să fie încărcată cu mai multe cadouri pe care le vor împărți oamenilor străzii, dar și familiilor nevoiașe.

Detalii aici.

„Paw It Up”: patru studenți ai facultății de Științe Economice strâng fonduri pentru adăpostul de câini „Animal Life”. „Iubim animalele și credem că împreună putem construi un loc al iubirii și al speranței”

Patru studenți ai Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu strâng fonduri (mâncare, bani, articole de igienă) pentru adăpostul de câini „Animal Life” Sibiu. Strângerea de fonduri este organizată în cadrul unui proiect al facultății.

Detalii aici.

FOTO Proiect: Cum vor arăta Serele Sibiului. Pepinieră cu 40 de specii de arbori și 16 specii de arbuști la marginea orașului 

198 de mii de lei a costat documentația care propune reconstrucția Serelor Sibiuluide la marginea Sibiului. Agorapolis, firma de arhitectură din București care a realizat documentațiile urbanistice pentru zone de agrement în Cîmpșor a încheiat lucrările la faza DALI pentru reconstrucția serelor orașului.

Detalii aici.  

E oficial: Fabrica de Cultură a intrat în proprietatea municipiului Sibiu

Fabrica de Cultură a intrat oficial în patrimoniul Municipiului Sibiu după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară. Sibiul se alege astfel cu o locație care a făcut celebru spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete și pe care autoritățile municipale au promis s-o păstreze și s-o dezvolte anume în scop cultural.

Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus