Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Știrile zilei la Sibiu: se repară gardul Palatului de Justiție, angajări la autostradă, controale la restaurante

Știrile zilei la Sibiu: se repară gardul Palatului de Justiție, angajări la autostradă, controale la restaurante

Cele mai importante știri de miercuri din Sibiu:

Au găsit urgența: la șantierul abandonat al Palatului Justiției, Guvernul va repara o parte din gard

Ministerul Justiției a lansat o procedură de urgență pentru angajarea unui consultant care să întocmească un raport despre cum să fie eliminată o „situație gravă” apărută pe șantierul Palatului Justiției din Sibiu, șantier deschis de 13 ani și abandonat de cinci.

ANPC vrea să închidă pentru 6 luni un restaurant din Piața Mică. Administrator: „Trăim într-un teatru al absurdului”

Nu doar restaurantul Prima a fost în vizorul comisarilor ANPC în cadrul controlului de săptămâna trecută. În total, șase localuri au fost verificate, două din Piața Mică a Sibiului, plus alte trei localuri din Mediaș. Comisarii ANPC vor propune ca unul dintre localurile din centrul Sibiului să fie închis pentru 6 luni. „E un lucru aberant”, spune administratorul.

Noile drumuri „europene” ale Sibiului, acoperite din belșug cu noroi local. „Nu-i putem pune pe fermieri să zboare”. Rezolvarea e așteptată de la primari

La doar câteva ore de la curățarea celui mai nou drum județean în vederea inaugurării, porțiuni din acesta erau deja acoperite de noroiul adus de utilajele agricultorilor din zonă. Situația se repetă pe mai toate drumurile județene indiferent de cât de recentă este modernizarea, iar rezolvarea situației este pasată între autorități. Primarii ar fi, în cele din urmă, cei de la care se așteaptă soluții.

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă”

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Cosmin Roșu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului că toți cei care doresc să lucreze la autostrada Sibiu-Pitești pot contacta direct instituția, cererea de forță de muncă fiind mare.

O nouă înșelătorie pe Bălcescu: Hoața care se preface că-i bătrânică pentru a nu trezi suspiciuni

O femeie în vârstă, îmbrăcată auster și cu un mers ușor șchiopătat, a fost surprinsă în această dimineață furând mai multe obiecte de pe o terasă din centrul Sibiului. Când a fost prinsă, angajații localului au constatat cu surprindere că femeia nu este deloc ceea ce pare.

Spitalul Militar Sibiu vrea să cumpere vaccinuri împotriva febrei galbene. Sunt soldați în mai multe state africane, în forțe de menținere a păcii. Sunt plecați și mercenari...

Doze de vaccin împotriva febrei galbene vor ajunge la Spitalul Militar Sibiu, precum și la alte 13 unități ale Ministerului Apărării.

La Spitalul de Pediatrie va fi înființată o nouă sală de operație: Primăria a lansat licitația pentru reabilitarea blocului operator

Blocul operator al Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu va fi reabilitat și extins în cadrul unei investiții finanțate cu fonduri proprii din bugetul Primăriei. Licitația prevede înființarea unei noi săli de operație, iar valoarea investiției este de aproape 4 milioane de lei.

Spitalul Județean caută medic legist cu jumătate de normă și doi medici ORL. Dosarele se depun până la începutul lunii martie

Spitalul Județean Sibiu a scos la concurs un post de medic legist, cu jumătate de normă și două posturi de medici ORL. Data limită de depunere a dosarelor este luna martie după care candidații vor trece prin mai multe etape până la afișarea rezultatelor finale. 

Reparația și întreținerea celor 55 de locuri de joacă și agrement va costa în acest an aproape un milion de lei

În 55 de locații din municipiul Sibiu există locuri de joacă pentru copii, precum și echipamente pentru fitness sau agrement. Autoritățile locale estimează că în acest an cheltuielile pentru întreținerea și reparațiile acestora vor costa aproape un milion de lei, în creștere față de anul trecut.

Expoziție în premieră națională la Muzeul Național Brukenthal. „Samuraiul pentru noi, cei de astăzi, este un exemplu de onestitate, loialitate, vitejie și curaj”

Muzeul Național Brukenthal continuă promovarea stampelor japoneze și în acest an. Începând de miercuri, 21 februarie, sibienii și turiștii care ajung la muzeu pot admira expoziția „SAMURAI. Legendele Japoniei”, expoziție care cuprinde lucrări care se află pentru prima dată în România și prin intermediul căreia, la Sibiu, a fost sărbătorită Ziua Împăratului Japoniei. Colecția aparține avocatului George Șerban.

Românii vor putea cere despăgubiri dacă s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării. Nicu Ștefănuță: „Este o victorie pentru cetățeni”

Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe îmbunătăţiri şi drepturi pentru cetăţeni, asigurând un aer mai curat şi prevenţie împotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informează într-un comunicat europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă, negociator din partea grupului Verzilor în acest dosar.

Record de proiecte înscrise la Maratonul Internațional Sibiu în acest an. „60 de ONG-uri și grupuri de inițiativă ne-au trimis ideile lor”

Organizatorii Maratonului Internațional Sibiu anunță că la ediția din anul 2024 au fost înscrise 60 de proiecte, un număr record pentru competiție. Anul trecut au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus