Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Știrile zilei - 4 iulie

Știrile zilei - 4 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • „Pentru ca parcurile din Sibiu să fie utilizate în siguranță atât de pietoni, cât și de cei care folosesc trotineta, Primăria Sibiu a luat măsura limitării vitezei de deplasare pe alei a trotinetelor electrice la 5km/h. Măsura a fost aplicată în parcul Sub Arini, Astra, Tineretului și Ștrand”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului. Viteza de deplasare pe jos este de aproximativ 6 km/h. Vom vedea cum va afecta noua măsura utilizarea trotinetelor.
  • 768 de evenimente, 382 de reprezentații, 145 de spații indoor, sunt doar câteva cifre prezentate de conducerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, însă dincolo de acestea mai sunt și altele despre care se vorbește mai puțin. Concertele Cargo și Holograf: 100 de mii de lei. Labirintul luminilor din Piața Mare: 40 de mii de euro
  • În același registru, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru este considerată cea mai amplă de către directorul festivalului, Constantin Chiriac. 85.000 de spectatori zilnic și peste 3.500 de artiști, prezenți la Sibiu, veniți din peste 75 de țări.
  • După săptămâni în șir în care nu au funcționat, panourile de informare de pe Aeroportul Internațional Sibiu au pornit la câteva ore după articolul în care un cititor sesiza întâmplarea prin intermediul aplicației TS App.
  • V-ați topit de cald în ultimele două săptămâni? Stați liniștiți, ne răcorim în curând. După mai multe zile caniculare, meteorologii sibieni anunță că temperaturile vor scădea semnificativ începând de miercuri, 6 iulie. Temperaturile vor scădea cu aproximativ 7 grade la Sibiu.
  • Rezistența armată din munții din jurul Sibiului este amintită într-o nouă serie de documente de arhivă desecretizată de CIA.
  • O turistă de origine română a murit în Egipt după ce a fost atacată de un rechin. Cu toate astea, țara africană rămâne printre preferințele turiștilor sibieni. Deocamdată nu sunt anulări pentru Hurghada, zona incidentului, la tour operatorii locali.
  • Trei șoferi au fost prinși în week-end de polițiștii sibieni circulând cu peste 100 km pe oră, pe tronsoane de drum limitate la maxim 50 de km/h, între Sibiu și Agnita. 114, 111 și 109 este topul vitezelor surprinse de radarul polițiștilor.
  • Zece sibieni au cerut Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu numere verzi pentru mașinile electrice pe care și le-au cumpărat. Prima mașină din Sibiu cu numere verzi a fost o Dacia Spring.
  • Arhitectul Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România (OAR) în urma alegerilor pentru forurile de conducere ale organizației, care au avut loc între 2 și 3 iulie. Alexandru Găvozdea, fostul președinte, nu a mai candidat pentru al doilea mandat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 358

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus