Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile zilei - 29 noiembrie. Țeapă veche de 10 ani, Stadionul Municipal a fost omologat de LPF, încep lucrările la construirea Hotelului de Gheață

Știrile zilei - 29 noiembrie. Țeapă veche de 10 ani, Stadionul Municipal a fost omologat de LPF, încep lucrările la construirea Hotelului de Gheață

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Țeapă veche de 10 ani, pe cale să se rezolve

Un teren și o construcție începută încă în 2014 și nefinalizată, de pe strada Trifoiului din Șelimbăr, sunt vândute la licitație, după ce „dezvoltatorul” nu a întors niciun ban până în prezent celor care au plătit avansuri pentru propriile apartamente acum mai bine de 10 ani.

Stadionul Municipal este omologat

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că a omologat Stadionul Municipal Sibiu. Noua arenă a orașului are 13.013 de locuri, dintre care 250 în sectorul VIP. Primul meci oficial se va juca în 10 decembrie, când FC Hermannstadt întâlnește echipa Farul Constanța.

Propaganda politică, interzisă în Institutul Confucius

Deputatul liberal Pavel Popescu consideră institutele chineze din cadrul universităților românești drept epicentre pentru spionajul chinez şi difuzoare pentru propaganda Partidului Comunist Chinez. Oficialii Universității ”Lucian Blaga” au precizat că în ultimul acord-cadru încheiat cu autoritățile chineze au interzis ”propaganda politică” și au impus ”respectarea drepturilor omului” în activitatea Institutului Confucius de la Sibiu.

Au început lucrările la Hotelul de Gheață

Pentru că la Bâlea Lac stratul de zăpadă e generos, iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a 16-lea Hotel de Gheaţă.

Planuri de securitate reconsiderate la Muzeul Brukenthal

Actele de vandalism proliferate în Europa de Vest în ultimele luni de diferiți activiști de mediu nu au trecut neobservate nici măcar în Sibiu. Doar în Palatul Brukenthal sunt expuse peste 3.000 de bunuri culturale dintre care o parte sunt prezentate în vitrine, iar o parte în expunere liberă. Prin urmare, planurile de securitate ale muzeului au fost reconsiderate

Sibiul va primi 5.000 de doze de vaccin Euvax B 

În 6 decembrie, la sediul Direcției de Sănătate Publică Sibiu vor ajunge 5.000 de doze de vaccin Euvax B pediatric, potrivit reprezentanților instituției. Aceste doze vor fi distribuite imediat către maternitățile din județ. 

USR cere redimensionarea proiectului Spitalului

Deoarece ghidul de finanțare prin PNRR lasă de înțeles că proiectul noului Spital județean de la Sibiu ar putea fi lăsat fără fonduri, reprezentanții USR solicită inițiatorilor proiectului să îl modifice

Premianții Anilor Drumeției

Cel mai amplu proiect de ecoturism desfășurat în județul Sibiu, Anii Drumeției, s-a încheiat aseară cu Gala Ecoturismului, epilogul celor doi ani care au transformat complet conceptul de drumeție în munții din județul Sibiu. Publicul a avut ocazia să voteze de-a lungul ultimelor săptămâni toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil.

Mâine se deschide noul sezon de schi

Stațiunea Păltiniș se animă, din nou, de mâine, când un nou sezon de schi și snowboard se deschide la Arena Platoș Păltiniș, transmit reprezentanții complexului. Ca în fiecare an, sezonul la Arena Platoș Păltiniș se deschide cu o petrecere. DJ FunkyDrop, DJ STF și DJ K-Lu vor anima prima petrecere a sezonului, care va avea loc la ApresSki-ul de la baza complexului. 

Modificări de program și restricții de Ziua Națională.

Pentru buna desfășurare a ceremoniei de retragere cu torțe a cadrelor militare a Academiei Forțelor Terestre în parada prilejuită de Ziua Națională este necesară închiderea temporară, timp de o oră, între ora 18.00 și 19.00 a bulevardului Coposu. Ambulatoriul de Specialitate (Policlinica) al Spitalului Județean va fi închis în 30 noiembrie şi joi, 1 decembrie. Se revine la program normal în data de 2 decembrie. Peste 60.000 de români își sărbătoresc ziua de naștere de 1 decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus