Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile zilei - 6 februarie. Ce șanse mai sunt ca spitalul să primească finanțare * Finală între 5 nume pentru noul parc * Se caută firmă pentru întreținerea drumurilor

Știrile zilei - 6 februarie. Ce șanse mai sunt ca spitalul să primească finanțare * Finală între 5 nume pentru noul parc * Se caută firmă pentru întreținerea drumurilor

Cele mai importante proiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Patru „dacă” în funcție de care ar putea veni banii pentru spital

Pentru a vedea, dincolo de discursurile politice, care sunt șansele ca Sibiul să acceseze jumătate de miliard de euro pentru noul spital județean, am solicitat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene detalii despre Programul Sănătate. Program care, în momentul de față, reprezintă ultima șansă de finanțare pentru cel mai mare proiect din istoria Sibiului, adică un nou spital județean a cărui valoare este estimată în acest moment la 528 de milioane de euro. Detalii aici.

Finală între 5 nume pentru noul parc

Primăria Sibiu a transmis cele cinci nume selectate pentru cel mai nou parc al Sibiului, cel din Tilișca. Acestea sunt Belvedere, Cibinium, Cindrel, Colina și Panoramic. Sibienii sunt invitați să voteze acum una din cele cinci denumiri rămase în cursă, până la data de 12 februarie. Detalii aici.

Primăria caută firme care să întrețină drumurile din oraș

Întreținerea și reparațiile suprafețelor carosabile, a trotuarelor, a pistelor pentru biciclete, a aleilor, a parcărilor, a podurilor și podețelor, precum și a altor zone pietonale este obiectul anunțului de licitație pentru care Primăria Sibiu vrea să semneze contracte pentru următorii 4 ani. Detalii aici.

DSP va controla dacă apa din Porumbacu și Cârțișoara e contaminată

Apa potabilă din comunele Cârțișoara și Porumbacu ar fi contaminată cu germeni periculoși pentru sănătate, se arată într-un comunicat de presă transmis de liderii USR Sibiu. Primarul din Cârțișoara, însă, spune că cei de Direcția de Sănătate Publică iau periodic probe din apă și până la acest moment, primăria nu a fost înștiințată că nu este conformă. Detalii aici.

Trotuare pline de zăpada din deszăpezire

Un sibian a trimis în această dimineață, prin modulul de sesizări al aplicației Turnul Sfatului, mai multe imagini și un clip video care arată trotuare pline de zăpadă pe șoseaua Alba Iulia, în zona benzinăriei Mol. Detalii aici.

Scumpiri pentru comercianții din piețele Sibiului

„Inflația” și „evoluția generală a prețurilor” este principalul argument pe care societatea comercială Piețe Sibiu SA îl invocă pentru a cere modificarea tarifelor pe care le rpactică. Societatea îi cere Primăriei să înainteze un proiect de hotărâre în acest sens consiliului local. Ultima scumpire a fost adoptată cu mai puțin de un an în urmă. Detalii aici.

Tronsonul 5 Sibiu-Pitești, la aproape 25%

Constructorul italian WeBuild a avansat cu 0,5% în lucrările de execuție a tronsonului 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, în luna decembrie, se precizează pe site-ul CNAIR, într-o informare cu privire la avansul lucrărilor la drumuri. Lucrările sunt realizate aici în proporție de 24,90%, fiind cel mai avansat tronson din acest punct de vedere. Detalii aici.

1.000 de vizitatori pe zi în Muzeul Astra

O medie de peste 1.000 de vizitatori pe zi a avut muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava în anul 2022. Totodată, bilanțul instituției mai arată că anul trecut au fost organizate o medie de cinci acțiuni culturale zilnice. Detalii aici.

Muzeul vrea să instaleze panouri solare pentru a-și produce singur toată energia de care are nevoie. Detalii aici.

Transfăgărășanul se modernizează la vară

În perioada 1 iulie – 20 octombrie pe Transfăgărășan se va lucra la modernizarea drumului și la crearea de spații pentru turiști. În această lună, compania urmează să lanseze o consultare de piață pentru a putea estima, din perspectiva valorică și tehnică, parametrii investiției. Detalii aici.

Închiderea Păltinișului putea fi evitată

Fost consilier județean în mandatul 2016-2020, social-democratul Cătălin Stanciu reclamă faptul că societatea Drumuri și Poduri a ignorat necesitatea achiziționării unui utilaj performant de întreținere a drumurilor pe perioada iernii. Lipsa utilajului a făcut ca ieri stațiunea să fie, practic, închisă pentru o jumătate de zi. Detalii aici
Cosmin și Alexandru sunt jandarmii sibieni care au ajutat ieri la evacuarea turiștilor de la Șanta și povestesc cum a decurs acțiunea de salvare. Detalii aici.

Locuitorii unei străzi din Sibiu cer panouri fonoabsorbante

Locuitorii străzii Petru Maior din Sibiu sunt deranjați constant de trenurile care trec la câțiva metri de locuințele lor. Oamenii sunt conștienți că trăiesc în case ridicate aproape de calea ferată, nu au pretenții absurde, ci s-au gândit că în anul 2023 amplasarea de panouri fonoabsorbante a devenit o obișnuință în țările civilizate, prin urmare poate s-ar realiza un astfel de proiect și la Sibiu. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus