Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile zilei - 7 martie. Copil abandonat pe câmp, lângă Șeica * „Miracol”, tema FITS 2023 * Un an așteptare pentru Dacia Spring la Sibiu

Știrile zilei - 7 martie. Copil abandonat pe câmp, lângă Șeica * „Miracol”, tema FITS 2023 * Un an așteptare pentru Dacia Spring la Sibiu

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Copil abandonat pe câmp, lângă Șeica. Mama nu o mai dorește

În dimineața zilei de marți, 7 martie, o fetiță în vârstă de 5 luni a fost găsită de reprezentanții primăriei Șeica Mare abandonată pe un câmp de la marginea satului Boarta. Au fost semnalate autoritățile și după identificarea mamei s-au luat o serie de măsuri. În acest moment bebelușul se află internat la Spitalul din Mediaș. Detalii aici.

„Miracol”, tema FITS 2023

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), a vorbit într-un interviu acordat Deutsche Welle despre ediţia jubiliară a marii manifestări culturale care anul acesta își va deschide porțile pe 23 iunie şi va avea ca temă „Miracolul”. Detalii aici.

Camera de Comerț Sibiu așteaptă despăgubiri de două milioane de euro de la Aldea

Camera de comerț Sibiu anunță că așteaptă despăgubiri de 2.000.000 de euro de la fostul președinte, Gheorghe Aldea (foto dreapta). Aceasta spune că acuzațiile ce îi sunt aduse sunt ”aiureli” menite să distragă atenția de la dosarul în care este urmărit penal directorul executiv al Camerei, Eugen Iordănescu. Detalii aici.

Pentru o Dacia Spring se poate aștepta și un an în Sibiu

În luna februarie, în județul Sibiu, s-au înmatriculat 28 de autoturisme cu propulsie electrică, dintre care 16 au fost modelul Dacia Spring, o creștere mare față de ianuarie și foarte mare față de luna februarie a anului trecut. Detalii aici.

Au renunțat la joburi pentru a-și deschide un mic hotel pe plajă în Tanzania

Deschis turiștilor începând cu jumătatea lunii februarie, Boho Boutique Hotel Zanzibar este unul dintre cele mai noi și moderne hoteluri din paradisul tropical al Tanzaniei. Primii turiști cazați au fost din Marea Britanie, urmați de alții din toate părțile globului. La plecare reacțiile lor au fost la superlativ. Boho Boutique Hotel Zanzibar reprezintă visul a doi sibieni: Roxana Văduva și Daniel Duca. Detalii aici.

Investitorii elvețieni s-au întâlnit la Sibiu

Investitorii elvețieni din centrul țării s-au întâlnit marți la Sibiu cu ocazia evenimentului ”Looking ahead: How local investors shape Romania's economy in 2023”. Detalii aici.

Cadou de 8 martie, intrare gratuită în muzeu

De Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele vor avea accesul gratuit în Muzeul Astra. De asemenea, pentru domnii mai îndrăzneți, care au curajul să își exprime emoțiile în scris față de persoana iubită, muzeul organizează un concurs special denumit ,,Iubește! Fă  8 martie din cuvinte (alese)!”. Detalii aici.

Terapie cu cai pentru copii cu autism, proiectul unei sibience de 22 de ani

Andreea Șancu este o tânără de 22 de ani din Sibiu, membră a Centrului de echitație Hermannstadt Mountain Horses și voluntară la Fundația Un Copil o Speranță de la 19 ani. De mai bine de o lună îl deține pe Roxet, un cal de patru ani, blând și iubitor care o ajută în implementarea unui program de terapie, în mod special pentru copiii cu autism. Detalii aici.

Am vrut să ne găsim liniștea în Scoreiu

Accidentul de acum câteva zile de pe DN1 a lăsat o familie din localitatea Scoreiu, comuna Porumbacu de Jos, fără o bucată din casă. Șoferul unei cisterne a pierdut controlul direcției, nu a mai putut frâna și a intrat direct în casa, aflată chiar la marginea drumului. Detalii aici.

Trei sibieni în echipa etapei 29

Trei jucători de la FC Hermannstadt fac parte din echipa ideală a etapei 29 potrivit specialiștilor Ligii Profesioniste de Fotbal. Portarul Karlo Letica a apărat șase șuturi printre care și un penalty. Detalii aici. Liga a modificat și ora de desfășurare a partidei cu FCU Craiova. Detalii aici.

Beatrice Urszuly este campioană națională pentru a patra oară la tir cu arcul

Beatrice Urszuly a obținut titlul de campioană natională la juniori 2, arc compound în sală și a stabilit un nou record național. Fata a reușit aceste performanțe la Campionatul Național de Tir cu Arcul, la 18 metri care s-a desfășurat la Iași, în perioada 3-5 martie 2023. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus