Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei, 13 octombrie. Două prietene din Sibiu au investit aproape 50.000 de euro într-un loc de joacă, primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele, ce facem în weekend

Știrile zilei, 13 octombrie. Două prietene din Sibiu au investit aproape 50.000 de euro într-un loc de joacă, primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele, ce facem în weekend

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de vineri, 13 octombrie:

„Norbi” - Două prietene din Sibiu au investit aproape 50.000 de euro într-un loc de joacă altfel. „Ne-am dorit să fie o extensie a familiei”

O afacere care are la bază prietenia, grija față de copii, dar și dorința de a crea un spațiu în care micuții să se simtă iubiți, protejați și în care să descopere activități special concepute pentru ei. Așa ar putea fi rezumată în câteva cuvinte povestea unui loc de joacă altfel care poartă numele Norbi.

Detalii aici.

1 leu/ Kwh la cele 10 noi stații publice de încărcare a mașinilor electrice puse în funcțiune de vineri, în 8 locații din Sibiu

Primăria Sibiu anunță punerea în funcțiune de vineri, 13 octombrie, a 10 noi stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice, în 8 locații din Sibiu.

Detalii aici.

Munca uriașă din spatele frumuseții delicate. Cum sunt restaurate în inima Sibiului creații unice de Klimt

Încăperile clădirilor din spatele curții Palatului Brukenthal sunt foarte ample după standardele zilele noastre. Ferestre mari, tavane înalte și spațiu cât să poți găzdui un întreg bal, îmbrăcat în haine de epocă. Aici funcționează o parte din atelierele de conservare și restaurare ale Muzeului Național Brukenthal, iar în inima acestor încăperi tronează zilele acestea două picturi semnate Gustav Klimt.

Detalii aici.

Ce le răspunde primăria celor peste 160 de sibieni care au semnat petiția pentru asfaltarea Ogorului

La finalul lunii septembrie mai mulți locatari ai extensiei străzii Ogorului au demarat o campanie de strângere de semnături, adresată Primăriei Sibiu, pentru modernizarea și asfaltarea străzii. Strada Ogorului este asfaltată parțial, în ultimii ani construindu-se intens în zona după calea ferată, noii locatari deplasându-se pe un drum cu gropi și praf.

Detalii aici.

Primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele. Bucur Bogdan, primarul din Rășinari: „Trebuie să ne mișcăm repede, să nu pierdem actualele finanțări” 

Primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, a fost ales primul președinte al ADI POL Dezvoltare Sibiu, asociația prin care urmează a fi operaționalizată zona metropolitană din jurul municipiului Sibiu.  

Detalii aici.

Ce facem în weekend? Astra Film Festival, Armonia Disco&Retro Party, semimaratonul mocăniței, Piano Rocks

Weekend-ul care urmeză ne aduce mai multe motive de ieșit din casă. Începe Astra Fillm Festival, petrecem la Armonia Disco&Retro Party, mergem la o tură pe traseul cicloturistic „Mocănița - Valea Hârtibaciului” și dacă vrem să facem o plimbare prin județ putem alege Festivalul Verzei de la Moșna.

Detalii aici. 

Vremea în weekend la Sibiu: sâmbătă temperaturile cresc până la 26 de grade, iar duminică se face frig 

Meteorologii sibieni anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme predominant frumoasă. Sâmbătă va fi cald și frumos, însă începând din a doua parte a zilei de duminică temperaturile vor scădea.

Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus