Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Știrile zilei - 31 mai: Planuri pentru prima zi a verii la Sibiu * Campioni la 16 ani * Fără semafor pe Valea Oltului * Promisiuni la probleme locale

Știrile zilei - 31 mai: Planuri pentru prima zi a verii la Sibiu * Campioni la 16 ani * Fără semafor pe Valea Oltului * Promisiuni la probleme locale

Dacă n-ați reușit să urmăriți site-ul nostru pe parcursul zilei, găsiți mai jos o selecție a celor mai importante știri și articole ale zilei de 31 mai 2023:

Începem cu știrile care anunță ce poți face de Ziua internațională a Copiilor, 1 iunie.

De 1 iunie, Primăria inaugurează un nou loc de joacă pentru copii, dar și unul pentru câini – ambele pe strada Lungă. Detalii găsiți aici.

Cum ne distrăm cu copiii de 1 iunie, la Sibiu: Kids Fest, autobuzul Veseliei, târg de jucării și intrare gratuită la muzee.

Muzeul ASTRA organizează, în perioada 1-4 iunie, Târgul de jucării, eveniment ce oferă atât copiilor, cât și adulților prilejul de a se bucura atât de jucării, cât și de jocuri și meșteri care conservă în mod activ și sustenabil priceperea de a face cu măiestrie o lume mai creativă și mai frumoasă. Toți copiii cu vârsta până la 14 ani au intrare gratuită în Muzeul ASTRA. Totul despre ediția din acest an, găsiți aici.

Iar dacă sunteți în căutarea mai multor răspunsuri la întrebarea Ce facem în minivacanță?” - aici sunt: Rusalii Fest, Summer Break și Festivalul deliciilor turcești.

Dacă mâine plecați din Sibiu spre sudul țării, să știți că șantierul de la Boița a intrat pe ultima sută de metri și că drumarii renunță complet la semaforul care a dat atâtea bătăi de cap șoferilor.

Revenind la problemele locale, locatarii blocului de 17 etaje, construit în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu, dar pe teritoriul comunei Șelimbăr, se plâng de lipsa locurilor de parcare. Primăria le promite locuri pe domeniul public. Detalii - doar aici.

Tot astăzi am scris că unul dintre cele mai importante proiecte de îmbunătățire a calității mediului urban - „Coridorul de mobilitate zona: B-dul M. Viteazu, str. Rahovei, str. N. Iorga, str. Calea Cisnădiei” - a fost respins la Agenția Județeană de Mediu Sibiu. Pe scurt, Agenția a respins solicitarea Primăriei pentru acordul de mediu. Argumentele APM Sibiu și reacția Primăriei le găsiți aici.

La rubrica „Sport” știrea zilei vine de la niște tineri de 16 ani: Echipa sibiană Interstar Sibiu a câștigat finala Cupei Elitelor U16.

În Educație: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu intră încet-încet în febra electorală pentru desemnarea viitorului rector al instituției pentru perioada 2024-2028. Primul pas este organizarea unui referendum. Detalii aici.

În Sănătate: Secția de Ortopedie a fost renovată cu o investiție totală de 2,96 milioane lei. A început relocarea pacienților. Detalii aici.

Tot în Sănătate: Sibienii pot beneficia de controale gratuite pe secții de Cardiologie, Ginecologie sau Urologie. Campania începe la 1 iunie. Detalii găsiți aici.

Iar aici aflați care e programul Spitalului Județean Sibiu și al Policlinicii în perioada 1 – 5 iunie.

În Economie: Încă o companie se implică în învățământul dual din Sibiu. Bursă de 500 de lei pentru 12 elevi. Aflați aici care este aceasta și cu ce liceu va colabora.

În final, vă propunem să aflați istoria a două tinere refugiate din Ucraina care s-au cunoscut la Liceul de Artă din Sibiu. Orașul nostru le amintește de casă, doar că aici se simt în siguranță. Aici citiți reportajul semnat de colega noastră Raluca Budușan.

Și, nu în ultimul rând, să aflați unde se întâlnesc mâine, 1 iunie, aproape toții liderii politici ai Europei (aproape 50 de președinți și prim-miniștri) în Republica Moldova. Aceștia se adună la un summit al Comunității Politice Europene, iar locul întâlnirii nu e în Chișinău, ci la o locație privată - singurul castel din țară, devenit o vinărie celebră. Toate detaliile - aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 964

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus