Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile zilei, 4 octombrie: Violențe la meciul de handbal dintre Cisnădie și Vâlcea, zona industrială de la marginea Sibiului va fi modernizată și 6 localități au datorii mari la SOMA

Știrile zilei, 4 octombrie: Violențe la meciul de handbal dintre Cisnădie și Vâlcea,  zona industrială de la marginea Sibiului va fi modernizată și 6 localități au datorii mari la SOMA

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a principalelor știri ale zilei de miercuri, 4 octombrie:

Un cisnădian, membru al Clubului Sportiv Tibiscus, campion național la o categorie de ciclism XCM

În acest sfârșit de săptămână comuna Blăjel a fost gazda evenimentului ciclist Movilele Blăjelului 2023, cu probele sale de 78, 34, 21 km, e-bike, family și copii. Sportivii Clubului Tibiscus au fost printre cei circa 400 de participanți iar Cristian Jidovu din Cisnădie a terminat pe locul I al categoriei M40-49 tura de 78km, gălățeanul Marius Ionașcu a terminat pe locul II al categoriei M50+ la tura de XCM 78km iar severineanul Titel Rușinaru pe locul 5 al categoriei M40-49 la tura de 34km. Detalii AICI.

Un sibian și un clujean au pedalat două luni din Spania până în România

Valentin din Sibiu și Paul din Cluj au pedalat două luni din Barcelona (Spania) până în România, parcurgând peste 3.000 de kilometri, pe două roţi. La final, sibianul a mărturisit că şi-a propus să descopere cu bicicleta şi alte continente, nu doar Europa. Detalii AICI.

Polițiștii au prins o femeie care i-a smuls un teanc de bani unei angajate de la o sală de jocuri și a fugit

Polițiștii au reținut o femeie acuzată de furt calificat după ce i-a smuls unei angajate de la o sală de jocuri din Terezian un teanc de bani și a fugit.  Detalii AICI.

Jandarmii sibieni lansează invitația de a curăța munții de gunoaie

Jandarmii montani lansează sibienilor invitația de a-i însoți într-o misiune de curățare a gunoaielor de pe munți. Acțiunea va avea loc joi, 5 octombrie, de Ziua Jandarmeriei Montane. Detalii AICI. 

Tursib vrea să-și asigure autobuzele, călătorii și bunurile: 300 lei/zi lei în caz de spitalizare în urma unui accident

Societatea de transport public din Sibiu Tursib vrea să-și asigure autobuzele, autoturismele din dotare, dar și pasagerii și bunurile. O licitație va fi organizată în acest sens la sfârșitul lunii octombrie. Detalii AICI. 

Rezultatele cenzurii votată de aleșii Sibiului: Poliția locală nu reușește să aplice regulamentul

În prima ședință în care Consiliul local Sibiu a funcționat sub un nou regulament - care interzice filmarea în plen cu excepția funcționarilor ori jurnaliștilor acreditați - șeful Poliției locale nu a reușit să determine aplicarea noilor reguli. Acestea nu au împiedicat continuarea „circului” pe care l-au invocat aleșii când au modificat regulamentul. Detalii AICI. 

Spitalul CFR din Sibiu, prima unitate medicală care suspendă vizitele aparținătorilor din cauza virozelor

Spitalul General CF Sibiu a suspendat programul de vizită pentru toate secțiile și compartimentele unității din cauza creșterii numărului de viroze și al pacienților diagnosticați cu COVID 19. Celelalte spitale din Sibiu mai așteaptă, precizând că sezonul viral este abia la început și deși numărul virozelor este în creștere, situația nu este una îngrijorătoare. Detalii AICI. 

Primele concluzii după dezbaterile publice privind Varianta Ocolitoare Sud Sibiu

Acum o lună, în perioada 4-13 septembrie, au avut loc dezbaterile publice cu privire la proiectul de plan și raportul de mediu elaborate pentru „Planul Urbanistic Zonal – Construire Varianta Ocolitoare Sibiu Sud” – propus a se implementa în județul Sibiu, în localitățile Sibiu, Cisnădie, Poplaca, Cristian, Rășinari, Șelimbăr, Șura Mică, intravilan și extravilan. Am întrebat organizatorii dezbaterilor care sunt concluziile pe care le-au tras după întâlnirea cu sibienii. Detalii AICI.  

Sibiancă lăsată de tren în Crăciunelul de Jos, Alba. ”Au încercat să repare trenul cu sârmă din gardurile oamenilor”

Eleonora G. a ieșit din spital, din Cluj, marți dimineață și a vrut să se întoarcă acasă, în Sibiu, cu trenul privat InterRegional Călători, cu care s-a și dus. Doar că a ajuns acasă opt ore mai târziu, cu patru peste ora estimată inițial. Și asta, spune ea, doar pentru că a avut noroc chior și parte de oameni buni, după ce trenul a lăsat-o în câmp. Detalii AICI.

Comuna Cristian modernizează zona industrială de la marginea Sibiului

Primăria comunei Cristian a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru modernizarea drumului de acces în zona industrială de la marginea Sibiului, printre companiile beneficiare regăsindu-se Transavia, Bauelemente, BetonUtil, dar și localnicii care au nevoie de acces la terenurile din zonă. Detalii AICI.

Violențe la meciul de handbal dintre Cisnădie și Vâlcea. O fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale

Meciul de handbal dintre CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu tensiuni între forțele de ordine și suporterii uneia dintre echipe. O fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intervenit cu spray lacrimogen. Detalii AICI.

Încep executările: 6 localități din județ au datorii de aproape un milion de euro la SOMA

Conducerea SOMA a anunțat că împotriva a două localități din județ s-a început executarea silită, după ce s-au strâns mai multe facturi neplătite. Gura Râului și Sadu sunt primele localități obligate la plată de către societatea care asigură salubrizarea în județ. În alte patru localități mai sunt datorii, însă primarii de aici au dat asigurări că vor achita facturile. Detalii AICI. 

La Școala nr. 4 elevii de-a VIII-a rămân după-amiaza. Strategia „fără schimbul II la școală” rămâne o promisiune 

După o lună de la primele tensiuni dintre părinții care au copiii în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 4 și conducerea acestei unități școlare lucrurile sunt clare: acești elevi vor merge la școală în programul de după-amiază. Chiar dacă la începutul lunii septembrie, atunci când părinții au protestat, s-a vehiculat ideea ca Primăria Sibiu să ofere bani pentru achiziționarea unor containere, acest plan a căzut. Detalii AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus