Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Știrile zilei: dilema din CL, cum se iau permisele în Sibiu și despre „războiul înghețatei” care l-a adus pe soțul viceprimarului Bokor în ședința Consiliului local

Știrile zilei: dilema din CL, cum se iau permisele în Sibiu și despre „războiul înghețatei” care l-a adus pe soțul viceprimarului Bokor în ședința Consiliului local

Cele mai importante știri ale zilei de miercuri

Dilemă între aleșii sibienilor: dăm locuință socială unui bătrân evacuat dintr-o casă retrocedată, condamnat pentru o mită de 100 de euro dată „din disperare”?

Fără să informeze toți colegii Comisiei sociale, președinta acesteia a introdus pe lista de repartizări de locuințe sociale numele unui sibian de 71 de ani. Este vorba de pensionarul condamnat la doi ani de închisoare, după ce a încercat să dea 100 de euro mită unui funcționar de la Urbana. „Nu s-a ajuns la dare de mită, a fost doar intenție: 100 de euro, atât”, a fost replica președintei Comisiei sociale care a generat cele mai multe discuții.

Cum se iau permisele auto în Sibiu: ”E exact ca în sistemul de învățământ, tot mai jos”. ”Cum să-ți desfășori activitatea? Când și unde?”

Peste 27 de mii de persoane au promovat în Sibiu, în ultimii 5 ani, examenul pentru obținerea permisului auto. 7,16% din populația totală a județului.

„Războiul înghețatei” a adus soțul viceprimarului Bokor în ședința Consiliului local Sibiu. Fodor: „Vorbim de 2024. Conducerea s-a schimbat”

Alături de soțul viceprimarului Sibiului, Mihai Bokor, asociatul acestuia, Marius Muțiu, a venit să se plângă Consiliului local despre situația creată în jurul terasei de înghețată care i-a fost ridicată în urmă cu o săptămână de către Primărie. Mesajul primarului Astrid Fodor către cei care contestă deciziile recente ale administrației locale în ceea ce privește vânzătorii de înghețată este că, din acest an, legislația este mult mai atent aplicată.

Strada Ocnei va fi redată circulației publice - pentru pietoni, bicicliști și mașini. Fodor: Le-am acordat un termen celor de la Independența

Strada Ocnei a fost o stradă publică și trebuie să redevină o stradă publică, a declarat, ieri, primarul Astrid Fodor în cadrul prezentării viitorului Plan Urbanistic General (PUG) în fața sibienilor interesați. Aceasta a precizat că municipalitatea a acordat un termen conducerii Independența, fosta fabrică ce a „blocat” o porțiune a străzii, cu care se află în litigiu.

Centrul de zi Prichindelul are acoperiș nou și lift exterior după reabilitare. Constructor: „Cea mai mare provocare a fost să răspundem cerințelor Direcției de Cultură”

Lucrările de reabilitare de laCentrul de plasament pentru copii cu dizabilități „Prichindelul” din Sibiu au fost finalizate. A fost o investiție cu fonduri europene de peste 5,5 milioane de lei care a început în anul 2022. Clădirea are o capacitate de 74 de locuri și urmează să fie deschisă în următoarele luni ca Centru de zi.

„Sunt puține zone în Sibiu unde poți să crești înălțimea. Acolo unde se poate, s-o facem!”. Primăria reanalizează regimul de înălțime din viitorul PUG

Regimul de înălțime maximal prevăzut în viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului este de P+6 cu accente de P+8 și se referă la zona Căii Șurii Mici, cu precădere la viitoarele construcții. Aceste „accente” vor putea fi acordate pe bază de studii de vizibilitate, precizează arhitectul Alexandru Cristian, unul dintre arhitecții care lucrează la document. Conducerea actuală a Primăriei Sibiu spune însă că regimul de înălțimea poate fi crescut acolo unde acest lucru este posibil, acest aspect urmând să fie reevaluat.

Modernizarea Pieței Cibin se află la etapa PUZCP. Birț: „Am avut câteva negocieri pentru a ne asigura că piața va fi funcțională”

Modernizarea Pieței Cibin se află la etapa elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru zonele construite protejate (PUZCP). După ce documentul va trece de votul consilierilor locali, municipalitatea va contracta studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și execuția investiției, a anunțat conducerea Primăriei.

Știrea cititorului: Nuc matur tăiat pe Alea Călăreților. Reacția autorităților

Un cititor al ziarului Turnul Sfatului ne-a transmis pe adresa redacției o situație întâlnită pe Aleea Călăreților din municipiul Sibiu.

Construcția primului centru unde sibienii pot duce gratuit deșeurile, amânată: mutat din Viile Sibiului la Aeroport, proiectul a fost retras din Consiliul local

Proiectul de hotărâre care prevede mutarea centrului de colectare a deșeurilor cu aport voluntar (CAV) din Viile Sibiului vizavi de Aeroport a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului local. Acesta a fost retras de primar fără explicații, așa cum nu a fost explicată nici decizia de a-i schimba locația.

”Ne-am gândit să venim cu un mic ajutor în întâmpinarea berzelor care își fac cuiburi”. Suporturi noi pentru cuiburi sigure, în Avrig

Primăria Avrig anunță ajută berzele care își fac cuiburi pe stâlpii din oraș, pregătind structuri mai trainice și în locuri mai sigure.

Consilierii USR vor mai mulți turiști în Sibiu, dar cer mai întâi o strategie. S-au abținut de la votul pentru semnarea unui protocol cu Agenția Județeană de Turism

Protocolul pe care Primăria Sibiu îl va semna cu Agenția Județeană de Turism și cu Consiliul Județean SIbiu nu conține o strategie, au afirmat consilierii locali USR. Aceștia s-au abținut de la votul asupra proiectului de hotărâre care prevede aprobarea colaborării celor trei entități pentru atragerea mai multor turiști în Sibiu în afara sezonului cald.

Proiectele Maratonului: Asociația „Copil Unicat” aleargă pentru a oferi ședințe de kinetoterapie copiilor cu dizabilități neuromotorii

Pe parcursul celor șase săptămâni de implementare, cei 23 copii înscriși în proiect vor beneficia de kinetoterapie, de două ori pe săptămână.

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus