Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Olimpici, durere și demolări: știrile de luni

Olimpici, durere și demolări: știrile de luni

Ziua de luni ar fi adus doar știri pozitive, precum investiția inedită într-un hotel care se rotește după soare la Sadu sau succesele elevilor sibieni la olimpiade. Dar în Sibiul de luni, 8 aprilie 2024, aflăm despre tânăra care a decedat ca urmare a unor complicații la sân la câteva zile de la naștere sau despre proiectul noului Liceu de Artă care împlinește patru ani de când trebuia inaugurat, iar acum va fi demolat.

O femeie de 32 de ani a murit la spital, în urma unor complicații la sân, la o săptămână după ce a născut. Tânăra a făcut trei stopuri cardio-respiratorii. Al treilea i-a fost fatal

O tânără în vârstă de 32 de ani a murit la spital, în noapte de 5 spre 6 aprilie, în urma unor complicații apărute după naștere, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Sibiu. Este vorba despre angorjarea sânilor. Furia laptelui, cum este numită în popor.

 

„A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald.” Tânăra mamă care a murit la spitalul din Sibiu este plânsă de comunitate

„Plină de nădejde, blândă și veselă.” Așa o descriu cei de la Biserica Baptista Betania Sibiu pe tânăra mamă care a murit la o săptămână după ce a născut.

 

Primăria și-a adus aminte de noul Liceu de Artă: îl demolează

Primăria Sibiu a lansat procedurile pentru demolarea clădirii cu patru niveluri de pe strada Oituz, la care lucrările de reabilitare în vederea integrării în noul Liceu de Artă au început în urmă cu cinci ani. După care au fost abandonate.

 

Investiție de trei milioane de euro la Sadu: hotel cu camere care se rotesc după soare sau după cum dorește oaspetele

Autoritățile comunei Sadu au anunțat demararea unui proiect public-privat, prin concesionarea unui teren pe care să fie ridicat primul „landscape hotel rotativ” din Europa.

 

Daniel și Carla sunt olimpicii Sibiului premiați la etapa națională a Olimpiadei de Matematică

Trei elevi din cei șapte calificați la Olimpiada Națională de Matematică s-au întors acasă cu medalii, iar doi dintre ei au fost de acord să vorbească despre pasiunile și planurile lor de viitor.

 

Sibiul are trei medaliați cu bronz la Olimpiada Națională de Matematică și primul premiu obținut vreodată la Olimpiada Națională de Lingvistică

Din șapte elevi participanți la etapa națională a Olimpiadei de Matematică clasele VII-XII, trei se întorc acasă cu medalii de bronz.

 

Traseu pietonal și velo spre Gușterland: a fost anunțată licitația pentru lucrările la tronsonul al doilea al străzii Mălinului

Tronsonul al doilea al străzii Mălinului din Gușterița, care duce spre viitorul Gușterland, a fost scos la licitație. Peste 1,15 milioane de lei a estimat Primăria costul pentru lucrările de consolidare a traseului care traversează dealul.

 

Viaduct de 650 de metri, la Boița: Autorizație de construire pentru primul km al lotului 2 din Sibiu-Pitești

Ministerul Transporturilor anunță că a emis autorizație de construire pentru secțiunea 2 Boița - Cornetu din Autostrada Sibiu - Pitești, mai exact pentru primul kilometru dinspre Boița.

 

Tarife propuse pentru Baza sportivă de la Obor: 600 de lei ora de antrenament pe terenul de fotbal cu gazon natural, 2.000 de lei pentru evenimente. Restul sunt gratuite, pe bază de rezervare

Celelalte terenuri, de baschet, volei, minifotbal și tenis de câmp, se pot folosi gratuit, pe bază de rezervare. Acestea sunt tarifele propuse de Primăria Sibiu, prin proiectul pus luni în dezbatere publică.

 

ULBS a renunțat la clădirea Alma Mater din cauza expertizei seismologice, dar nu abandonează planurile de construcție a unui sediu nou pentru cea mai mare facultate

La începutul anului trecut, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a fost creată o comisie de negociere în vederea achiziționării clădirii în care a funcționat fosta universitate Alma Mater, de pe strada Someșului, nr. 57. Rezultatele expertizei seismologice au convins conducerea universității să renunțe la această intenție.

 

Citește restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus