Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Prima clădire cu fațadă de sticlă din centrul istoric al Sibiului, punct de belvedere deasupra Păltinișului și demolare de clădiri ridicate fără autorizație

Prima clădire cu fațadă de sticlă din centrul istoric al Sibiului, punct de belvedere deasupra Păltinișului și demolare de clădiri ridicate fără autorizație

Cele mai importante știri ale weekendului:

Al doilea caz de condamnare la închisoare și demolare a unor clădiri ridicate fără autorizație. „Să mă apuc de obținut acte ar fi durat doi-trei ani”

După cazul vilei de pe Calea Dumbrăvii, aflată în procedură de executare în vederea demolării, Turnul Sfatului a descoperit un al doilea caz în care instanța – sesizată de către procurori – a dispus demolarea unor clădiri ridicate fără autorizație de construire. 

Prima clădire cu fațadă de sticlă din centrul istoric al Sibiului va fi inaugurată la începutul anului viitor. „Deocamdată noi vom administra hotelul”

Lucrările la prima clădire cu finisaje moderne și fațadă din sticlă serigrafiată din centrul istoric vor duce la inaugurarea unui hotel de patru stele la începutul anului viitor.

Premieră: o nouă tehnologie prin care rețelele de apă din Sibiu sunt modernizate fără spargerea și închiderea străzilor. „Costurile sunt cam aceleași, dar fără disconfort. Și merge și mai rapid”

Înlocuirea rețelelor de apă prin spargerea străzilor, săparea unor șanțuri adânci, pozarea noilor țevi, blocarea traficului și tot disconfortul de rigoare are o alternativă: construirea unor noi conducte în interiorul celor vechi printr-o tehnologie botezată „relining”.

Din fonduri europene: punct de belvedere deasupra Păltinișului, pe vf. Bătrâna, și refugiu montan deasupra Sadului, pe vf. Prejba

Administrația județeană a demarat procedurile de atragere de fonduri europene nerambursabile în vederea amenajării de facilități turistice în munții Cindrel, la aproape 2.000 de metri, și în munții Lotrului.

Noul viceprimar al Sibiului este și el pensionar, nu are casă și nici mașină. „Pe mine mă interesează ce pot să fac astăzi, mâine și de luni încolo”

De când a intrat în rândul aleșilor locali, noul viceprimar al Sibiului, Helmut Lerner, a fost angajat doar în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România. Pe lângă salariul de aici, veniturile sale au mai fost completate din indemnizația de consilier și, începând cu 2021, și din pensie.

Este sectorul IT din Sibiu în criză? Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster: Și în 2021 părea că piața este blocată, dar și-a revenit în șase luni de zile

Încă de la începutul anului 2024, de când Guvernul a tăiat o parte din facilitățile fiscale acordate IT-știlor, s-a vorbit despre o posibilă criză economică în acest sector. A existat temerea că salariilor celor care lucrează în domeniu vor scădea, iar investițiile se vor reduce simțitor. 

Mâncare de post, bună și ieftină, în centrul Sibiului

Pentru că destul de multă lume ține post în perioada aceasta, zilele trecute am ascultat o recomandare prietenească și am mers să încerc un loc în centrul Sibiului lăudat de mulți pentru mâncarea delicioasă, dar prea puțin cunoscut.

Orașe-magnet într-o Românie cu declin demografic. „Sibiul nu iese în evidență pentru că este mai mic”

Reprezentanții unui cunoscut grup de analize și dezbateri, numit Rethink România (din engleză, Regândește România - n.n.), au venit a Sibiu să vorbească despre România orașelor-magnet, din punctul de vedere al dezvoltării urbane.

Petiție a sibienilor pentru construirea unui patinoar acoperit. Inițiator: E frustrant, localități mult mai mici au un bazin de înot, un patinoar. Sibiul nu este un oraș sărac

Peste 300 de sibieni au semnat, până în acest moment, o petiție online inițiată zilele trecute prin care cer Primăriei Sibiu construirea unui patinoar acoperit.

Diferențe mari de temperatură, săptămâna viitoare, la Sibiu: de la 31 de grade luni, la 9 grade joi. La munte va ninge

Vor fi diferențe mari de temperaturi săptămâna viitoare, anunță meteorologii sibieni în prognoza remisă cititorilor Turnul Sfatului. Astfel, dacă luni vremea va fi deosibit de caldă, cu temperaturi maxime de până la 31 de grade, acestea vor scădea vineri până la 9 grade.

Târgul de Paști va avea loc în Piața Mare timp de 12 zile: „Anul acesta, târgul pune accent pe solidaritate”

Ediția din acest an a Târgului de Paști de la Sibiu va avea loc între 26 aprilie și 7 mai, în Piața Mare a orașului. Experienței diversificate oferite vizitatorilor i se adaugă și o componentă socială, prin faptul că două căsuțe sunt oferite Protecției Copului și reprezentanților refugiaților din Ucraina.

Oină: echipa de băieți a județului Sibiu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar

În timp ce echipa de oină a fetelor s-a clasat pe locul doi în competiția pe zonă la acest sport, echipa băieților s-a calificat în etapa națională.

Filmare aeriană completă a lotului 4 din Autostrada Sibiu - Pitești. Asociația Pro Infrastructură: avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat pe o autostradă românească în decembrie 2026

Asociația Pro Infrastructură apreciază ca lucrările pe lotul 4, între Curtea de Argeș și Tigveni, avansează bine și „avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat de pe o autostradă românească în decembrie 2026”.

Iranul a atacat Israelul. Materiale aici, aici și aici

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Nickname

Acum 1 lună

Dacă se amintește de Centrul Istoric al Sibiului, în momentul când intervii cu chiciurile modernității,ai stricat tot ceea ce înseamnă ISTORIE cu adevărat!!! Din păcate,trăim în Epoca Prostului Gust,în care valorile nu mai sunt puse în evidență.Se face amestecul între vechi și nou,crezând că prin acest amalgam îl copiem pe Gàudi!!! Dar de fapt este sfârșitul a ceea ce a mai rămas parte din istorie,nu numai a Sibiului,dar și a întregii țări.Pentru că asta vor Trădătorii de Țară care conduc această amărâtă Românie,și care a avut parte numai de astfel de conducători.Pentru că și puținii voievozi și conducători,inclusiv Regii României, puținii care au au dorit Binele României aceștia au fost ori trădați ori asasinați, de lăcomia boierilor sau a celor din Guvern,Parlament și Senat.În schimb ne place să ne văităm că suntem asupriți inclusiv de Mama Natură,dar noi nu ne uităm că Răutatea,Ura și Prostul gust care domină societatea românească,inclusiv TRÂDATEA, vine din interiorul acestei Populații Gheboase și Planeta Maimuțelor,care este 90%...Pentru că Poporul Român nu a mai rămas nici măcar 10%...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus