Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Știrile zilei: Tursib reduce cursele, 19 oameni la spital, dispar peste 100 de parcări pe Calea Dumbrăvii

Știrile zilei: Tursib reduce cursele, 19 oameni la spital, dispar peste 100 de parcări pe Calea Dumbrăvii

Ziua de vineri a fost marcată de o serie de accidente rutiere, cel mai grav fiind cel dintre două microbuze în care se aflau 23 de persoane. 19 oameni au ajuns la spital. În intersecția respectivă au murit 4 oameni în 2021, iar companiile din zonă au cerut fără succes un sens giratoriu.

A fost și primul accident pe noua pista de bicliclete a Sibiului, într-o zonă în care bicicliștii au prioritate. Asociația Urban Bike a atras atenția încă de la inaugurare asupra soluției adoptată în zona Podului de piatră Maria Tereza. Detalii puteți citi aici

Au mai fost alte două accidente astăzi în Sibiu, găsiți detalii  aici și aici. 

Proiect la vot: dispar peste 100 de parcări de pe Calea Dumbrăvii. Aceasta va fi modernizată cu peste cinci milioane de euro

Conducerea Primăriei Sibiu propune consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a Căii Dumbrăvii, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu bulevardele Vasile Milea și Mihai Viteazul. Proiectul se dorește o continuare a celui finalizat din fonduri europene pe celălalt tronson al Căii Dumbrăvii, cel dintre bulevardul Mihai Viteazul și strada Ludoș.

Tursib taie din curse și reduce numărul de autobuze pe trasee. Conducerea spune că nu mai are bani și nu găsește șoferi

Reprezentanții Tursib nu specifică în mod clar modificările de curse, documentele atașate proiectului de hotărâre arătând doar noul program de circulație, nu și diferențele față de vechiul program.

Cele mai zgomotoase străzi din Sibiu. Planurile Primăriei până în 2035 și care sunt zonele de liniște din oraș

Traficul rutier este singura sursă de zgomot pentru care s-au constatat depăşiri ale nivelurilor admise de legislaţia în vigoare, se arată în planul de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului în municipiul Sibiu publicat pe site-ul administrației locale. Planul de acțiune va fi discutat într-o dezbatere publică, în 17 noiembrie, de la ora 10, la sediul Primăriei Sibiu. 

Comandamentul NATO de la Sibiu a trecut ultimul test și devine operațional: Săptămâna viitoare se inaugurează sediul de pe Calea Dumbrăvii

Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) – cunoscut în rândul civililor drept Comandamentul NATO de la Sibiu – a trecut zilele acestea ultimul mare test în vederea operaționalizării.

Un sibian și-a deschis firmă de montat parchet, cu investiție inițială de 15.000 de euro. „Trebuie să îți iubești meseria, să faci totul din pasiune”

Total Service Parchet este afacerea lui Dorel Chirilă, un sibian de 52 de ani, care din pasiune și din dorința de a avea propriul business a reușit să creeze o firmă prin care oferă servicii de montaj parchet masiv, pardoseli, podele, dar și de personalizare parchet în funcție de dorințele clientului.

„Reciclarea la români. Haos, corupție și incompetență”. Traian Deleanu, redactorul șef al Turnul Sfatului, moderează la Astra Film Festival discuția despre ancheta făcută de Recorder

Astra Film Festival va prezenta în acest final de săptămână trei anchete marca „România, te iubesc!” și „Recorder”, realizate de jurnaliști cunoscuți. Traian Deleanu, redactor șef al ziarului Turnul Sfatului, va modera dezbaterea în urma investigației jurnalistice „Reciclarea la români. Haos, corupție și incompetență”, de Isabela Pop (Recorder).

Primăria Sibiu face teren de sport în Păltiniș. Va costa aproape un milion de lei

936 de mii de lei intenționează să cheltuie Primăria Sibiu pentru amenajarea unui teren de sport în stațiunea Păltiniș. Consilierii locali vor vota la ședința din această lună propunea administrației locale de construcție a unui teren de sport, conform ordinii de zi, publicată pe site-ul Primăriei Sibiu.

”Vai Jenică, să te duci la școală, că e prea greu pe aici”. No, lor atâta le trăbă, să le dea cineva putere. Despre cum se stinge ”Calea Laptelui”

Pentru Maria, Pătru, Petrică, Jenica, Pavel, Ioana, Elena, Mia, Gligor, eroii ultimului film al lui Dumitru Budrala, intitulat ”Calea Laptelui”, cred că e absolut ridicol să vadă o sală de fitness cu zeci de oameni care aleargă pe bandă, în gol, singuri. Să ridice greutăți, nu baloți de fân, să flexeze fără găleți cu apă și să mânânce avocado, dimineața, nu o bucată de sloi de oaie, încălzită în căldare, pe plita sub care ard lemne.

Ce facem în weekend? Ultimele zile de Astra Film Festival, Mircea Bravo vine la CineGold, meci pe Stadionul Municipal

În acest final de săptămână avem mai multe activități la care putem participa atât în Sibiu, cât și în împrejurimi. Profităm de ultimele zile de Astra Film Festival, avem meci pe Stadionul Municipal, iar Mircea Bravo ne vizitează la CineGold.

Primăria Sibiu: Parcările de la Stadionul Municipal sunt deschise. Miercuri, când CSU Sibiu a jucat în cupele europene, a fost revizie și o problemă de soft

Primăria Sibiu a explicat că miercuri, atunci când CSU Sibiu a jucat în cupele europene, că a existat o problemă de soft, care s-a suprapus cu o revizie tehnică, acesta fiind motivul pentru care parcările de la Stadionul Municipal au fost închise.

Lichiul cu prune, tocana de noatin ca la Chirpăr și ciorba de vițel, printre preparatele care vor putea fi degustate duminică la Muzeul Astra

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână evenimentul Tradiții și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor, de pe Valea Hârtibaciului și din Țara Secașelor. 

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus