Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Știrile weekend-ului: Unde merg sibienii de sărbători, părinții copiilor cu dizabilități vorbesc despre marginalizare și Natea este vicecampion mondial Sambo 2023

Știrile weekend-ului: Unde merg sibienii de sărbători, părinții copiilor cu dizabilități vorbesc despre marginalizare și Natea este vicecampion mondial Sambo 2023

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri din acest weekend.

Soarta dosarului „Centrul Sibiului în Lista UNESCO”

Includerea Centrului istoric al Sibiului în Lista UNESCO nu mai este o prioritate nici pentru autoritățile locale, nici pentru cele centrale. Primăria nu a făcut noi demersuri, iar între timp Ministerul Culturii lucrează la alte două dosare de nominalizare, aflate deja în procedură de evaluare. Detalii AICI.

Postul Nașterii Domnului va începe în 15 noiembrie și va dura 40 de zile până în 24 decembrie

Ca în fiecare an, Laureanțiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a transmis un cuvânt pastoral la începutul acestui post. Mitropolitul le vorbește credincioșilor despre importanța posturilor pe care le numește daruri de la Dumnezeu pentru că oferă posibilitatea de a ne schimba viața prin pocăință. De asemenea, spune că orice creștin care cere ajutorul lui Dumnezeu cu smerenie, îl va primi. Detalii AICI. 

Cele mai folosite stații de încărcare electrică sunt cele de pe Cazarma 90

Reprezentanții Primăriei Sibiu au postat sâmbătă pe pagina de facebook o statistică a celor mai folosite stații de încărcare a mașinilor electrice, la aproape o lună de la instalarea a 10 noi stații. Detalii AICI. 

Profesorul sibian Daniela Danka continuă să inspire: „Copiilor le place foarte mult să iasă din spațiul școlii”

Profesoara de limba și literatura română de la Școala Gimnazială Roșia, Daniela-Paraschiva Danka, s-a clasat anul acesta pe locul III la categoria „dezvoltarea literației” la Teach for România, un eveniment care descoperă magia din profesorii români și o recompensează. Turnul Sfatului a prezentat de atunci minunatele proiecte ale Danielei prin care își provoacă copiii să iubească literatura și școala, să se descopere, să îndrăznească să creeze fără teama de eșec și să evolueze. Detalii AICI. 

Bubuitură puternică auzită în Cartierul Arhitecților, pericol neconfirmat de autorități

În cursul serii de vineri, 10 noiembrie, în jurul orei 22.00, mai mulți locuitori din Cartierul Arhitecților au sesizat o bubuitură pe care au descris-o ca fiind puternică, fără ca cineva să-i cunoască sursa. Au fost și persoane din Vasile Aaron care spun că ar fi auzit acel zgomot puternic zgomotul. Autoritățile sibiene, însă, spun că nu s-a primit niciun apel pe numărul de urgență în acest sens. Detalii AICI. 

Primăria Sibiu caută director la Direcția Digitalizare, pe care a înființat-o anul trecut

Creată exact cu un an în urmă, în octombrie 2023, Direcția Digitalizare și Tehnologia Informației din cadrul Primăriei Sibiu nu a avut până acum un director. Primăria a publicat un anunț de angajare. Detalii AICI. 

Sibianul Daniel Natea este vicecampion mondial Sambo 2023

Daniel Natea este vicecampion mondial Sambo 2023. Sibianul se află în aceste momente în Armenia, acolo unde se desfășoară competiția. Detalii AICI. 

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost desemnat cel mai ieftin din Europa

Publicația britanică „Express.co.uk” prezintă Târgul de Crăciun din Sibiu ca fiind cel mai ieftin din Europa. În cadrul unui articol publicat pe site-ul lor aceștia spun că s-a ajuns la această concluzie după cercetări recente. Detalii AICI.

Urmează o săptămână cu vreme schimbătoare. Sunt anunțate ninsori la munte

Meteorologii sibieni anunță o săptămână cu vreme schimbătoare. Astfel, săptămâna începe cu temperaturi normale pentru acestă perioadă, continuă cu o încălzire peste media normală, iar de miercuri încep ploile. De nins, ninge doar la munte. Detalii AICI

Incendiu la ultimul etaj al unui bloc din Ștrand. 15 persoane s-au autoevacuat

Pompierii sibieni au intervenit aproape de miezul nopții, pe strada Aurel Popa, din municipiul Sibiu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la ultimul etaj al unui bloc. 15 persoane s-au autoevacuat și din fericire niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Focul a izbucnit din cauza faptului că un coș e fum nu a fost izolat corespunzător. Detalii AICI. 

Pardon Cafe, înscrisă în competiția neoficială pentru cea mai bună pizza din Sibiu

Pardon Cafe este unul dintre cele mai vechi restaurante din Sibiu. Pe „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, o găselniță de marketing foarte ingenioasă, care a transformat și strada Cetății într-un punct turistic atractiv al orașului. Restaurantul a trecut prin numeroase transformări în toți acești ani dar ultimele sunt cu adevărat spectaculoase. Detalii AICI. 

Numărul sibienilor tratați la Spitalul de Psihiatrie pentru dependența de droguri s-a dublat în ultimii 5 ani

O statistică pe ultimii cinci ani transmisă de reprezentanții Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu arată că numărul persoanelor tratate pentru dependența de droguri s-a dublat. Astfel, dacă în anul 2018 erau 35 de pacienți care ajungeau la spital după ce au consumat droguri, în anul 2022 s-a ajuns la 71 de pacienți. De asemenea, numărul pacienților internați împotriva voinței lor a crescut de la 2, în urmă cu cinci ani, la 16, în anul 2022. Detalii AICI. 

„Copiii cu dizabilități sunt integrați doar pe hârtie în școlile din Sibiu.”

1.247 de copii sunt încadrați în grad de handicap în județul Sibiu, potrivit datelor de la DGASPC. 1.247 de copii care, potrivit legii trebuie incluși, integrați în învățământul românesc de masă. Scriptic, spun părinții, pentru că realitatea școlilor noastre este cu totul alta. Sunt puține și foarte puține cadre didactice pregătite pentru a avea în clasă astfel de copii atipici, profesorii de sprijin sunt inexistenți, iar psihopedagogii din școli mult prea puțini. O realitate pe care asociația „Împreună pentru Ștefan” (AIS) a decis, alături de toți părinții, copiii și voluntarii care fac parte din ea, să o schimbe. Detalii AICI. 

Revelion în Maldive și Malta, iar Crăciun acasă, în familie. 

Mai este mai bine de o lună până la sărbătorile de Crăciun, iar agențiile de turism au pregătit deja mai multe pachete speciale în caz că ne dorim să petrecem Crăciunul sau Revelionul în altă țară. Dacă ne dorim să plecăm chiar de la Sibiu agențiile de turism deja au pregătit câteva pachete care implică deplasarea cu autocarul. Dacă vrem totuși să alegem destinații mai exotice avem opțiuni de plecare de pe aeroportul din București sau de pe cel din Cluj Napoca. Detalii AICI. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus