Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Știrile weekendului: „Sibiul verde” și dezastru ecologic * Cultură și teologie * Vulpi și veverițe

Știrile weekendului: „Sibiul verde” și dezastru ecologic * Cultură și teologie * Vulpi și veverițe

În weekendul care se încheie am avut mai multe știri și articole interesante. Pe cele mai importante le găsiți mai jos:

„Sibiul verde”: După 117 ani s-a dublat numărul călătorilor de pe transportul public electric. În 1906, aproape un milion de persoane foloseau tramvaiul electric cu energie de la Sadu

954.354 de persoane erau transportate în primele 12 luni de funcționare de cele patru tramvaie electrice ce funcționau în Sibiu, la începutul secolului al XIX-lea. Erau desfășurate pe o linie ce depășea puțin 2 kilometri, iar în primul an de funcționare administrația se lăuda că acestea au sosit în stație cu o frecvență de 10 minute.

Agenda Sport 2024: Lista proiectelor finanțate din bugetul local. Mai mult de jumătate din bani pleacă la FC Hermannstadt și CSU Sibiu

11 proiecte au fost înregistrate de structurile sportive de drept public în cadrul agendei sportive municipale din acest an, toate fiind declarate eligibile. În ceea ce privește proiectele pentru programe sportive nonprofit, de interes general, din 62 de proiecte depuse, 48 vor primi finanțare.

Al doilea inculpat din Dosarul Kreiner va ajunge în Sibiu. ”Cristian Marian Minae a consimțit la predare”

Cristian Marian Minae, unul din cei trei bărbați care au intrat în casa omului de afaceri Sibian, Adrian Kreiner, la sfârșitul anului trecut, va ajunge în România, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

VIDEO Cum s-a produs carambolul de pe autostradă, în apropiere de Boița, în urma căruia a murit un om

Carosabilul umed, viteza și lipsa semnalizărilor au dus la carambolul de pe autostradă, care s-a produs joi, 18 aprilie, în urma căruia a murit un om.

Promovarea mersului cu bicicleta, a voluntariatului sau a curățeniei: proiectele finanțate de Primărie pe Agenda Comunității 2024.

Arhitecții sibieni critică noul PUG

De la asaltul asupra parcului Sub Arini, la ratarea zonei metropolitane și interdicțiile despre care nimeni n-a vorbit.

Vânătoarea de vulpi

Primăria încheie un contract cu o asociație din Șelimbăr pentru a prinde animalele sălbatice care intră în oraș

Exproprieri pentru strada Triajului

Aproape un milion de lei este valoarea exproprierilor pentru modernizarea străzii Triajului, pe care Primăria le va propune Consiliului local spre aprobare.

Veverițele din Sibiu au ajuns la ProTV

„Vin să culeagă nuci direct din palmă, după ce administrația locală a decis să intervină cât mai puțin în parcuri”

Un polițist din Ocna Sibiului a fost lovit la picior în timpul unui control în trafic. Șoferul ar fi consumat alcool și este cercetat

Un agent din cadrul Poliției Ocna Sibiului a fost lovit la picior în timp ce efectua un control în trafic. Acesta ar fi fost rănit ușor, iar șoferul implicat ar fi consumat alcool și este acum cercetat.

Primăria Sibiu va plăti mai puțin pentru electricitate în acest an. O firmă din Buzău, care a ieșit anul trecut din insolvență, a câștigat contractul de furnizare

Fost lider în topul furnizorilor de energie electrică din România și aflată în procedură de insolvență în perioada 2021-2023, compania Getica 95 Com a fost desemnată câștigătoarea contractului de „Furnizare energie electrica pentru Municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș pentru 12 luni în perioada 01.03.2024 - 28.02.2025”.

Sibiul are campion mondial la kickbox

Ionuț Popa a câștigat finala din Italia în 28 de secunde: „este un vis împlinit”.

FITS, între război și prietenie. INTERVIU cu Constantin Chiriac:

„Marea cultură rusă nu ai cum să o neglijezi. În clipa în care s-a ajuns la chestii aberante, de a interzice Cehov sau Șostakovici, este o aberație”.

Studenți și teologi din biserici protestante și catolice învață despre teologia ortodoxă la Sibiu. „Este o confesiune cu adevărat fascinantă, dar și greu de înțeles”

Studenți și teologi din biserici protestante și catolice din mediul german – Germania, Elveția și Austria – vin anual la Sibiu să descopere sau să înțeleagă mai bine teologia ortodoxă și specificul local al teologiei luterane. Majoritatea recunoaște că nu știe aproape nimic despre ortodoxie sau despre România în general, iar unii vin cu preconcepții deja formate de media occidentală - negative de obicei. Un semestru la Sibiu este suficient pentru ei pentru a pune bazele unei mai bune cunoașteri a spațiului ortodox românesc și a afla chiar și lucruri despre confesiunea pe care o practică, pe care nu le întâlnesc nici la ei în țară. Lucru care – influențat sau nu de aceasta – vine la pachet cu transformarea, în ultimii ani, a zeci de biserici în muzee, spații expoziționale sau restaurante...

Dezastru ecologic pe un câmp de la marginea Sibiului. Sute de tone de deșeuri aruncate într-un canal

Un canal de decolmatare administrat de Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, aflat la marginea Sibiului, a fost transformat în ultimii ani într-o imensă groapă de gunoi din construcții și utilaje agricole. Primele estimări oficiale arată că este vorba despre sute de tone de deșeuri aruncate în câmp. Acestea nu doar că au distrus complet un bun al statului român, pe o distanță de sute de metri, dar au afectat negativ mediul înconjurător în zonă.

Cronică de restaurant

Am mâncat în primul restaurant indian din Sibiu și este o senzație culinară.

Mai multe știri găsiți pe pagina principală. Mulțumim că ne urmăriți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus