Click cu click (sau tap cu tap) puteți parcurge Via Transilvanica înspre punctul de belvedere dinspre Richiș ori cel de deasupra bisericii fortificate cu două turnuri din Șeica Mică (foto principală). Cea mai mare parte din traseul de lungă drumeție, care străbate și județul Sibiu cale de peste 100 de km, a fost fotografiată și este disponibilă prin intermediul Google Street View.
Reprezentanții Tășuleasa Social, asociația care a creat Via Transilvanica, anunță implementarea parteneriatului cu Google, în urma căruia mai bine de 900 din cei 1.400 de km de traseu pot fi explorați virtual prin intermediul Google Street View. Pe Via care pornește de la mănăstirea Putna și traversează țara în diagonală până la Drobeta Turnu Severin, timp de mai multe luni s-a pus la drum Antal Mihalydeak, pe o tricicletă construită pentru a putea parcurge un astfel de traseu și a prelua imaginile panoramice.
Și nu doar imagini de pe traseu au fost preluate, ci chiar și din unele spații de cazare pe care drumeții le pot găsi pe traseu. Cum ar fi Casa Frauendorf, din Axente Sever.
Casa Frauendorf
Alin Ușeriu, președintele asociației Tășuleasa Social, speră ca acest nou instrument să impulsioneze pofta de drumeție. „Temelia pe care s-a construit Via Transilvanica înseamnă un univers rural și un patrimoniu natural excepțional, trecând prin 2000 de ani de istorie, cultură și diversitate. Parteneriatul cu Google este absolut firesc, căci prezența pe Street View și Google Maps oferă acestui proiect o deschidere către toate persoanele conectate la internet. Fiecare poate să-și construiască propria lui vizită pe Via Transilvanica. Oricât de mult am face noi ca Via Transilvanica să fie atractivă, ea va exista și va prospera atâta timp cât va fi vizitată și bătută de cât mai mulți drumeți, din cât mai multe colțuri ale lumii”, transmite Alin Ușeriu, prin intermediul unui comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului.
Vedere înspre Richiș
Iar reprezentanții Google arată că prin acest demers recunosc valoarea Via Transilvanica, a drumului care unește. „Cu acest nou proiect, invităm pasionații de drumeții, natură, cultură și istorie să pornească într-o călătorie digitală de-a lungul României, pe Via Transilvanica. Cei de la Tășuleasa Social au creat ceva special, un drum care unește și aduce în prim plan locuri, oameni și povești autentice. Street View poate fi primul pas pe care viitorul drumeț pe Via Transilvanica îl face către pădurile Bucovinei sau pajiștile din Terra Saxonum”, transmite și Elisabeta Moraru, country director Google Romania.
Turnul Sfatului a documentat tot traseul acestui drum care schimbă, fără doar și poate, perspectiva asupra acestei țări și, mai ales, asupra locuitorilor ei.
Puteți citi descrierea aventurii parcurgerii Via Transilvanica în articolele de mai jos, însoțite de imagini video și foto
Am plecat pe toată Via Transilvanica. Ziua 1, ”`ai mai grea”
Pe toată Via Transilvanica. Ziua 2: spectaculos pare puțin spus
Pe toată Via Transilvanica. Ziua 3: am găsit locul unde a fost compusă Miorița
Pe toată Via Transilvanica, ziua 4. De la Tibi Ușeriu și până când norii ne-au devenit prieteni
Pe toată Via Transilvanica, ziua 5. Cei care dau farmec potecii: Ilona, Attila și Laci, spre exemplu
Pe toată Via Transilvanica, ziua 7. Atunci când oamenii și locurile te umplu de cadouri
Pe toată Via Transilvanica, ziua 8. Pe autostrada urșilor am ajuns în satul-muzeu
Pe toată Via Transilvanica, ziua 9. ”Acesta este tot secretul: să ne cunoaștem”
Pe toată Via Transilvanica. Ziua 12 ne-a purtat tot prin Sibiu. Și ce Sibiu...
Pe toată Via Transilvanica. După două săptămâni, drumul care unește ne-a ținut o lecție de istorie
Pe toată Via Transilvanica, ziua 15. Așa cum nu prea ar trebui să fie
Pe toată Via Transilvanica, ziua 16. Când nu ploaia, ci un majorat din sat ne-a scurtat tura
Pe toată Via Transilvanica, ziua 18. Am trecut de 1.000 de km și toți au ținut să ne sărbătorească
Pe toată Via Transilvanica. O simfonie de trei zile
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 1556
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Elena F.
Acum 12 ore
Marian
Acum 12 ore
Inflatie de ofiterime
Acum 12 ore
Sandokan
Acum 12 ore
Sibian